Tweede gezinsauto verzekeren

Bij de meeste autoverzekeringen kunt u gebruik maken van een speciale tweede gezinsautoregeling. Met deze regeling kunt u tweede auto gezin verzekeren. U verzekerd de tweede gezinsauto met een korting op de premie. Lees hieronder meer:

Wat houdt de tweede gezinsautoregeling in?

Met de tweede gezinsauto krijgt u korting bij de autoverzekering. U kunt bij veel verschillende verzekeraars de tweede gezinsauto verzekeren. Voorbeelden zijn Nationale Nederlanden, HEMA en Centraal Beheer. U kunt met de regeling de auto van uw partner verzekeren bij dezelfde verzekeraar als zijnde uw eigen auto en in ruil daarvoor ontvangt u een korting op de premie. U draagt de schadevrije jaren niet zelf over, maar wel de korting horend bij de schadevrije jaren die u heeft. Uw partner (de regelmatige bestuurder van de tweede auto) bouwt zelf schadevrije jaren op, maar ontvangt de korting van uw schadevrije jaren.

Schade en de tweede gezinsautoregeling

Als u schade rijdt met de eerste auto dan heeft dit geen gevolgen voor de tweede auto. De eerste auto valt dan terug in schadevrije jaren. Als alleen schade wordt gereden met de tweede auto dan vallen beide auto’s niet terug in schadevrije jaren. U blijft met beide auto’s profiteren van de opgebouwde korting. Echter als u de tweede auto ergens anders gaat verzekeren dan neemt u alleen de daadwerkelijk opgebouwde schadevrije jaren van die specifieke auto mee. De verzekeraar houdt de werkelijke schadevrije jaren die opgebouwd worden per auto bij.

Wie komt in aanmerking voor de tweede gezinsauto regeling?

De tweede gezinsautoregeling geldt alleen voor partners die op hetzelfde adres wonen. Kinderen komen niet in aanmerking. Jongere bestuurders worden gezien als een risicogroep en zijn daarom uitgesloten. Lees hier meer over risicogroep jongeren. U kunt het kind wel bijschrijven op de polis als een van de bestuurders. Dit heeft wel een effect op uw premie. U zult meer premie gaan betalen. Het kan gebeuren dat ouders de autoverzekering van de auto van hun kind op hun eigen naam schrijven om zo de lasten voor het kind te drukken. Dit is niet toegestaan. Lees hier meer over auto verzekeren voor kind.

Voorwaarden tweede gezinsauto regeling

Veel verzekeraars bieden een regeling voor de tweede auto in het gezin aan. De voorwaarden kunnen verschillen per verzekeraar. U kunt bij sommige verzekeraars geen oldtimer meenemen in de tweede auto regeling. Soms mag u ook alleen gebruik maken van de regeling wanneer u beide ouder bent dan 24 jaar. Ook mag u soms geen schade hebben gereden in de afgelopen jaren. Er is vaak ook een maximum waarde gesteld aan de tweede auto die verzekerd wordt.

Tweede gezinsautoregeling afsluiten

U wilt de korting op de tweede gezinsauto incasseren? Vraag hiervoor meer informatie bij uw autoverzekeraar. Houdt rekening dat er verschil kan zitten in premie per autoverzekeraar. Indien u een tweede gezinsauto wilt verzekeren dan is het wellicht verstandig om ook te kijken naar andere aanbieders van autoverzekeringen.

Aanbieders tweede gezinsautoregeling

De volgende verzekeraars bieden een tweede gezinsautoregeling aan en zijn de moeite waard om even te bekijken:

Als bovenstaande verzekeraars niet voldoen aan uw eigen dan kunt u altijd even de autoverzekeringen vergelijken.

Gerelateerde artikelen