Tweedehands auto verzekeren

U heeft een tweedehands auto gekocht. Deze bent u verplicht om te verzekeren in Nederland. U moet minimaal een WA autoverzekering afsluiten. Lees hieronder meer. U kunt bij FBTO een WA verzekering afsluiten.

Soorten autoverzekering voor tweedehands auto

U kunt voor uw auto kiezen tussen drie verschillende dekkingsvarianten. Elke dekking vergoedt verschillende soorten schades. Sommige dekkingen zijn uitgebreider dan andere dekkingen.

WA autoverzekering tweedehands auto

U kunt kiezen voor de WA verzekering voor uw auto. Deze variant is de verplichte autoverzekering. De dekking is het minst uitgebreid want met deze dekking wordt alleen schade vergoedt die u toebrengt aan anderen. De schade aan de eigen wagen is in geen enkel geval gedekt.

WA beperkt casco verzekering tweedehands auto

Bij de WA beperkt casco heeft u naast de wettelijk verplichte WA dekking ook nog een extra dekking voor schade aan de eigen auto. Dit zijn alleen schades aan de eigen auto die zijn ontstaan door: brand, diefstal, hagel, aanrijding met dieren, stormschade en ruitbreuk.

Allrisk autoverzekering tweedehands auto

U kunt ook kiezen voor de allrisk dekking voor uw tweedehands auto. Met deze dekking heeft u een dekking voor schade die u toebrengt aan anderen, schade aan de eigen auto door brand, diefstal, hagel, aanrijding met dieren, stormschade, ruitbreuk en schade zelf veroorzaakt door bijvoorbeeld een aanrijding (of eenzijdige aanrijding). De allrisk dekking is het meest uitgebreid.

Berekenen FBTO autoverzekering

  • Hele jaar door aanvullende modules aan- en uitzetten
  • Zelfde no-claim voor tweede auto

Welke autoverzekering kiezen voor auto?

De vraag is welke dekking u het beste kunt kiezen voor uw auto. Deze keuze hangt af van uw eigen voorkeuren. Het is aan te raden om te kijken naar de leeftijd en waarde van uw auto.

  • Een oudere wagen met een lage dagwaarde kunt u het beste WA verzekeren. Dit komt omdat de eventuele vergoeding die u zou krijgen uit een uitgebreidere dekking niet opweegt tegen de waarde van de auto. Een algemene richtlijn is om auto’s ouder dan 10 jaar WA te verzekeren.
  • Een tweedehands auto tussen de vijf en tien jaar kunt u over het algemeen het beste WA beperkt casco verzekeren.
  • Een nieuwe tweedehands auto kunt u het beste verzekeren met een Allrisk dekking. Hierbij moet u denken aan auto’s van maximaal 5 jaar oud. Als uw auto ouder is dan 5 jaar en u heeft een allrisk verzekering, dan bent u waarschijnlijk oververzekerd.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een oude tweedehands auto heeft welke, relatief gezien, een hoge dagwaarde heeft. In dat geval is het wellicht handig om te kijken wat het premieverschil is tussen bijvoorbeeld een WA dekking en een WA beperkt casco dekking. Als het premieverschil heel klein is, dan kunt u wellicht beter kiezen voor de WA beperkt casco dekking.

Tweedehands auto gekocht met geleend geld

Als u een auto heeft gekocht onder een financiering en u geen potje opzij heeft gezet dan kunt u waarschijnlijk in geval van een hevige schade de reparatie niet betalen. Om dit te voorkomen kan het raadzaam zijn om de auto uitgebreider dan WA te verzekeren tijdens de looptijd van de lening. Zo blijft u niet met een lening opgescheept zitten terwijl u geen auto meer heeft of deze niet meer kan gebruiken.

Tweedehands auto verzekering vinden

Om een goede premie te vinden voor uw verzekering kunt u het beste beginnen met het vergelijken van de autoverzekering premies. Zo kunt u snel inzichtelijk krijgen wat de premie is voor uw tweedehands auto. U kunt vanuit de vergelijken naar de autoverzekeraar en direct uw tweedehands auto verzekeren.

Gerelateerde artikelen