Vuurwerkschade auto

Rondom de jaarwisseling ontstaat, helaas, vaak veel schade aan auto’s door vuurwerk. Of de schade wordt vergoedt veroorzaakt door vuurwerk hangt af van de dekking van uw autoverzekering. Ook is van belang of de schade opzettelijk is toegebracht.

Vuurwerkschade en verzekering

Schade aan uw auto door vuurwerk wordt alleen vergoedt wanneer u een beperkt casco of allrisk dekking heeft. Een WA verzekering is niet voldoende voor dekking. De WA dekking dekt namelijk alleen schade aan anderen.

Onder welke dekking valt vuurwerkschade – opzettelijk of niet?

Of er sprake is van opzet is bepalend voor de vergoeding van schade door vuurwerk. Brandschades waarbij er geen sprake is van opzet worden verzekerd met de WA beperkt casco dekking (en ook de allrisk dekking).

Is de schade veroorzaakt met opzet aan uw auto, doordat iemand bijvoorbeeld een vuurpijl op uw auto heeft afgeschoten dan is er sprake van vandalisme. Vandalisme wordt alleen gedekt met een allrisk dekking.

WA verzekering en vuurwerkschade

Als u vuurwerkschade heeft aan uw auto en u heeft alleen een WA dekking dan moet u de schade zelf betalen. Tenzij u weet wie de dader is. In dit geval kunt u deze persoon aansprakelijk stellen en de schade verhalen op deze persoon. Doe altijd aangifte bij vuurwerkschade.

Vuurwerkschade en schadevrije jaren

Wanneer u vuurwerkschade claimt bij de verzekeraar dan verliest u vijf schadevrije jaren. Lees hier meer over schade claimen of niet.

Gerelateerde artikelen