WA autoverzekering

De WA-verzekering staat voor “Wettelijke Aansprakelijkheid”. De verzekering dekt schades die u veroorzaakt heeft en dus wettelijk aansprakelijk voor bent. Deze vorm van verzekering dekt alleen de schade die u aan andere toebrengt. De WA-verzekering is niet gelijk aan de varianten WA, beperkt casco en allrisk verzekering. Wanneer u rijdt zonder WA-verzekering bent u strafbaar en krijgt u boetes opgelegd van het RDW.

WA autoverzekering is verplicht

Als u een auto bezit in Nederland dan ben u tenminste verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De WA-verzekering is ook verplicht voor alle andere motorrijtuigen, zoals een motor of bromfiets. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, zoals de beperkt casco en allrisk dekking voor uw autoverzekering.

Op zoek naar een WA autoverzekering? Begin direct met het vergelijken van de WA verzekering.

WA Autoverzekering vergelijken

Wat houdt de WA-autoverzekering precies in?

Het kan voorkomen dat u een schade met uw auto veroorzaakt. Met een WA verzekering auto vergoedt uw verzekeraar de schade van de tegenpartij. Deze vergoeding geldt niet alleen voor schade aan andere voertuigen, maar ook schade aan objecten en personen. Wanneer u de auto heeft uitgeleend wordt de schade aan derden ook meestal vergoed.

Kiezen voor WA dekking?

Met de WA-verzekering heeft u de meest minimale dekking. Alleen schade aan anderen is gedekt. Als u schade aan uw eigen auto ook wilt verzekeren dan moet u kiezen voor een WA beperkt casco of een allrisk verzekering.

U kunt over het algemeen het beste kiezen voor een WA-verzekering als:

  • Uw auto een lage dagwaarde heeft;
  • Uw auto ouder is dan 8 jaar.

Kosten WA autoverzekering premie

De premie voor de basisdekking van de WA-verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie is afhankelijk van individuele factoren, zoals het gewicht van de auto, leeftijd van de auto, uw eigen leeftijd, schadevrije jaren en nog meer. De WA verzekering heeft ten opzichte van de andere dekkingen die goedkoopste premie.

Goedkope WA autoverzekering 

Als u op zoek bent naar een goedkope WA verzekering, dan kunt u het beste beginnen met het zoeken naar de goedkoopste premie door te gaan vergelijken. De premies voor de WA-verzekering kunnen verschillen per aanbieder. U kunt vaak wel tot 200 euro per jaar besparen op de autoverzekering. U ziet meteen welke WA-autoverzekering de beste dekking heeft voor de laagste prijs.

WA Autoverzekering vergelijken