Waar op letten bij overstappen autoverzekering

Op zoek naar een andere autoverzekeraar om over te stappen? Een overstap kan een goed idee zijn echter hoeft dit niet altijd voordelig te zijn. Lees hieronder meer over op welke punten u moet letten als u wilt overstappen van de autoverzekering.

1. Premie is bij een andere autoverzekeraar lager

Als u al een tijd bij een autoverzekeraar zit dan is de kans aanwezig dat uw premie in de tussentijd, vergeleken met andere verzekeraars, flink verhoogd is. In dat geval is het voordeliger om over te stappen op een andere autoverzekering en te profiteren van een goedkopere premie. U kunt zien of u een lagere autoverzekering premie krijgt bij een andere verzekeraar door de autoverzekering te vergelijken.

2. Uw auto is oud geworden

Als u een aantal jaren geleden een nieuwe auto heeft gekocht en deze destijds allrisk heeft verzekerd, dan kan het zijn dat deze dekking niet meer gewenst is. Door veroudering van uw auto is het soms verstandig om de allrisk dekking over te zetten naar bijvoorbeeld een WA beperkt casco verzekering. In dat geval kunt u dat veranderen bij uw huidige verzekeraar of u kunt kijken of er andere verzekeraars zijn die goedkoper zijn en betere voorwaarden hebben.

3. Autoverzekering premie is verhoogd bij huidige verzekeraar

Als uw autoverzekering premie verhoogd is dan mag u de autoverzekering opzeggen en overstappen. U kunt de autoverzekering opzeggen met ingang van de datum waarop de verhoging van de premie ingaat. U moet het wel kenbaar maken binnen dertig dagen na de premieverhoging. Het gaat hierbij alleen om een premieverhoging die algemeen is en voor iedereen geldt. Een premieverhoging na een schade is geen geldige reden om de autoverzekering te mogen opzeggen. Als u in dat geval aan een jaarcontract vastzit dan moet u gewoon de verhoogde premie blijven doorbetalen.

4. Let op of u bij uw huidige autoverzekeraar onder de no-claim beschermer valt

Als u bij uw huidige autoverzekeraar gebruik heeft gemaakt van een no-claim beschermer (na een schade) dan zit u kunstmatig in een hoog kortingspercentage. Het overstappen naar een nieuwe autoverzekering kan dus betekenen dat de nieuwe verzekeraar kijkt naar uw huidige schadevrije jaren. Deze zijn achteruit gegaan door de schade. Gevolg is dat u bij de nieuwe autoverzekeraar in een lager kortingspercentage zit en waarschijnlijk meer premie gaat betalen dan bij uw huidige verzekeraar. Let dus altijd goed op of u de juiste schadevrije jaren doorgeeft bij de berekening van de premie bij uw nieuwe autoverzekeraar. Alleen op die manier kunt u goed vergelijken of overstappen voordeliger is.

Kiest u voor overstappen? Begin met vergelijken

Als u na lezen van de bovenstaande punten een goede reden heeft voor overstappen van autoverzekering. Begin dan met het vergelijken van de autoverzekering. Als u vergelijkt kunt u binnen 3 minuten een totaaloverzicht zien van verschillende verzekeraars en hun premies. Gemakkelijker kan niet. Succes met overstappen.