Wat is de hoogste bonus malus korting?

Bij welke autoverzekeraar krijg je de hoogste bonus malus korting (ook wel no-claim korting genoemd)? Wij hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de maximale bonus malus kortingen bij diverse verzekeraars.

Hoogste bonus malus korting per verzekeraar

Wij hebben hieronder een aantal grote verzekeraars weergegeven met de bijbehorende bonus malus kortingen. De autoverzekeraar met de hoogste bonus malus korting is OHRA. OHRA biedt maar liefst 82% korting aan. Univé, HEMA, Nationale Nederlanden, InShared en ABN AMRO volgen met 80% maximale no-claim korting.

AutoverzekeraarMaximale no-claim korting
OHRA82%
Univé80%
HEMA80%
Nationale Nederlanden80%
InShared80%
ABN AMRO80%
Centraal Beheer75%
Ditzo75%
FBTO75%
AEGON75%

Bij hoeveel schadevrije jaren maximale bonus malus korting?

De opbouw naar de hoogste korting verschilt per verzekeraar. Het duurt bij de ene verzekeraar langer dan bij de andere om op het hoogste kortingspercentage te komen. Verzekeraars kijken voor het bepalen van de bonus malus korting naar het aantal schadevrije jaren. Zo zit je bij Univé na 9 jaar op het maximale kortingspercentage van 80% daar waar bij OHRA het 14 jaar duurt om op het maximale kortingspercentage van 82% te komen. Het langst duurt de opbouw bij Ditzo en Nationale Nederlanden. Hier duurt het 21 jaar voordat je de maximale korting ontvangt.

VerzekeraarSchadevrije jaren nodig voor maximale korting
OHRA14
Univé9
HEMA14
Nationale Nederlanden21
InShared16
ABN AMRO10
Centraal Beheer16
Ditzo21
FBTO8
AEGON15

Verschil in verlies bonus malus korting bij schade

Dat het langer duurt voordat je de maximale korting van 75% ontvangt bij Ditzo betekent niet per se dat de bonus malus ladder van deze verzekeraar een slechte is. Bij 21 schadevrije jaren zit je bij Ditzo namelijk in trede 26 en ontvang je 75% korting. Als je een schade claimt dan zak je altijd in bonus malus korting. Bij Ditzo zak je vijf schadevrije jaren en vijf tredes. Je komt dan bij Ditzo op trede 21 terecht na een schade. Bij deze trede hoort nog steeds een korting van 72%. Dus je zakt feitelijk maar met 3% in de korting.

Dit is bij verzekeraar FBTO anders. Daar zit je na 8 jaar in trede 14 en krijg je de hoogste korting van 75%. Als je dan een schade maakt en claimt dan zak je naar trede 9. Bij trede 9 hoort een korting van 55%. Dit is een verlies van korting van 20%.

De bonus malus ladders zijn dus per verzekeraar verschillend opgebouwd. Het is goed om na te kijken wat de gevolgen voor jou zouden zijn ten aanzien van de korting mocht je onverhoopt een schade moeten claimen.

Op zoek naar de autoverzekeraar met hoogste korting?

De hoogste korting kan je krijgen bij autoverzekeraar OHRA. Bezoek OHRA om te kijken of deze autoverzekeraar bij jou past.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen

Scroll naar boven