Wat zijn mijn schadevrije jaren?

Bij het afsluiten en vergelijken van uw autoverzekering kijk de verzekeraar naar uw schadevrije jaren. Deze schadevrije jaren worden bijgehouden in een database van verzekeraars (de zogeheten Roy data). Als u wilt weten wat uw schadevrije jaren zijn dan kunt u dit opvragen. Op de volgende website kunt u de schadevrije jaren opvragen.

Wat zijn schadevrije jaren?

Schadevrije jaren zijn jaren waarin u geen schade heeft geclaimd bij de autoverzekeraar. Als u een schadeclaim heeft gehad in een jaar waarbij u de schuldige was aan de schade dan bouwt u voor dat jaar geen schadevrij jaar op. Daarentegen zakt u vijf schadevrije jaren bij een schadeclaim. Naast alle schades door eigen schuld is een schadeclaim door vandalisme ook vaak slecht voor uw schadevrije jaren. Met een schadeclaim voor vandalisme zakt u bij de meeste verzekeraars ook in schadevrije jaren. Na teveel schadeclaims kunt u zelfs negatief komen in de schadevrije jaren. Met negatieve jaren heeft u bij het zoeken van een nieuwe verzekeraar een probleem. Veel verzekeraars zullen u niet accepteren. Daarnaast is uw premie heel hoog.

Wist je dat je met een motor ook schadevrije jaren opbouwt? Deze schadevrije jaren motor kan je vaak meenemen naar de autoverzekering.

Lees meer over schadevrije jaren.

Meer uitgebreide informatie over schadevrije jaren en het achterhalen van uw schadevrije jaren leest u in het artikel schadevrije jaren

Op zoek naar een autoverzekering?

Gerelateerde onderwerpen