Zakelijke autoverzekering

Als u een auto van zaak rijdt dan heeft u wellicht een zakelijke autoverzekering nodig. De bedrijfsauto autoverzekering heeft net als de normale consumenten autoverzekering drie soorten dekkingen. De dekkingen zijn de WA verzekering, WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering. Welke dekking u moet kiezen hangt af van een aantal factoren.

Zakelijke auto verzekeren

De zakelijke autoverzekering verschilt niet veel van de normale particuliere autoverzekering. De zakelijke verzekering is vaak toegespitst op de situatie waarvoor de auto wordt gebruikt. Zo wordt over het algemeen met een zakelijke auto meer kilometers gereden. Ook heeft een zakelijke auto doorgaans meerdere verschillende bestuurders. Met deze zaken houdt de zakelijke autoverzekering rekening. Door deze specifieke omstandigheden ligt de premie van de autoverzekering hoger dan een particuliere autoverzekering.

Zakelijke autoverzekering afsluiten

De zakelijke autoverzekering kunt u al afsluiten voor één voertuig. In sommige gevallen is het pas mogelijk om een zakelijke autoverzekering af te sluiten wanneer meerdere auto’s van de werkgever worden verzekerd.

Collectieve autoverzekering zakelijk

Wanneer uw bedrijf meet dan vijf bedrijfsauto’s heeft dan kan er gekozen worden voor een collectieve autoverzekering. Een collectief is een groep bij elkaar horende individuele autoverzekeringen van een bedrijf. In het collectief worden afspraken gemaakt over de verzekeringsvoorwaarden, de premie en het eigen risico. U heeft met de collectieve autoverzekering als bedrijf veel voordelen. De onderneming profiteert van een premievoordeel. Soms kunnen ook privéauto’s van werknemers en gezinsleden worden meeverzekerd. Dit is een gemengde collectiviteit. Zo kunt u de medewerkers ook laten profiteren van de zakelijke autoverzekering.

Gerelateerde artikelen