Zwarte lijst autoverzekering

Je hebt ooit een ontzegging gekregen van de rijbevoegdheid en je wordt nergens meer toegelaten voor de autoverzekering. Als je wordt geweigerd voor autoverzekering dan sta je waarschijnlijk op de zwarte lijst van verzekeringen. Het is echter ook mogelijk dat je geweigerd wordt voor de autoverzekering door een strafblad. De personen die op de zwarte lijst staan van verzekeringen worden meestal een aantal jaren uitgesloten om een verzekering af te sluiten.

Waarom sta ik op de zwarte lijst?

Je kunt voorkomen op de zwarte lijst volgens onderstaande redenen:

  • Negatief aantal schade vrije jaren heb je gekregen door een aantal schadeclaims bij verschillende verzekeraars
  • Je hebt een ontzegging van rijbevoegdheid gekregen
  • Je bent nalatig geweest in bijvoorbeeld het betalen van je premie
  • Je hebt fraude gepleegd of op een andere manier misbruik gemaakt van de autoverzekering
  • Je hebt met een onverzekerde auto schade veroorzaakt.

Hoe weet ik of ik op de zwarte lijst sta?

Stichting CIS (Centraal Informatie Systeem) heeft een overzicht van gegevens van personen die op de zwarte lijst staan. De stichting bewaart alle gegevens van verzekeringsmaatschappijen alle gegevens die belangrijk zijn om te delen. Op de zwarte lijst komen onder andere voor: persoonlijke gegevens, adresgegevens en kenteken auto. De registratie van personen op de zwarte lijst wordt door verzekeraars doorgegeven en kan ook verwijderd worden door de verzekeraars.

Wil je weten of je voorkomt in de database van CIS (op de zwarte lijst) raadpleeg dan deze pagina: Zwarte lijst gegevens opvragen

Hoe lang sta ik op de zwarte lijst?

Als je eenmaal op de zwarte lijst gezet wordt dan is dat meestal voor 5 jaar. Na 5 jaar wordt je verwijderd van de zwarte lijst. Als je op de zwarte lijst staat in verband met negatieve schade vrije jaren dan kunnen de gegevens al na 15 maanden worden verwijderd. Meer informatie.

 Niet eens dat je word geweigerd voor de autoverzekering?

Als je niet eens bent met de CIS registratie. Teken dan bezwaar aan bij Stichting CIS. Deze zet jouw verzoek door naar de verzekeraar. De verzekeraar kan jouw verzoek echter wel weigeren.

 Alsnog een autoverzekering afsluiten?

Er zijn verzekeraars die mensen accepteren die op de zwarte lijst staan. Echter de premie voor deze autoverzekeringen zijn veel hoger dan de normale standaard premie. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij: de Vereende