Verschil WA en WA+

Bij het zoeken naar een autoverzekering loopt u tegen verschillende dekkingen aan. Namelijk de WA dekking en WA+ dekking. Wat is nu het verschil WA en WA+. Deze termen kunnen voor de leek erg verwarrend zijn. Het zoeken naar een goede autoverzekering wordt er zeker niet gemakkelijker op. Wij zullen het u zo simpel mogelijk proberen uit te leggen!

WA+ heeft 2 verschillende vormen

WA+ is onder te verdelen in twee dekkingen die als volgt worden genoemd:

Het belangrijkste verschil in WA en WA+ zit in de dekkingen van de autoverzekering. WA is vaak de goedkoopste variant, maar dekt ook de minste gevallen. Daarentegen zijn de WA+ verzekeringen wat duurder, maar hiervoor heeft u wel meer risico’s afgedekt.

Verschillen WA, WA+ (beperkt casco) en WA+ (volledig casco)

Maar welke risico’s dekt u nu extra af met een WA+ verzekering? Hieronder wordt aangegeven welk risico per verzekeringsvorm wordt gedekt. Wat onder WA gedekt wordt valt ook onder WA+ (beperkt en volledig), wat onder WA+ beperkt casco valt, valt ook onder WA+ volledig casco. Het overzicht is gesorteerd van de minste risico’s gedekt tot de meeste risico’s gedekt.

1. WA

Voor de meeste WA autoverzekeringen geldt voor een WA autoverzekering dat alleen schade aan derden wordt vergoed. Verder wordt schade aan de eigen wagen niet vergoed met alleen een WA.

2. WA+ beperkt casco

Met WA+ beperkt casco ben je verzekerd voor schade aan derden en schade als gevolg door brand, explosie, bliksem, diefstal, sterretje in ruit/ruitbreuk, botsing met dieren, storm en ander natuurgeweld.

3. WA+ volledig casco

Met WA + volledig casco ben je verzekerd voor schade aan derden en schade als gevolg door brand, explosie, bliksem, diefstal, sterretje in ruit/ruitbreuk, botsing met dieren, storm / natuurgeweld, aanrijdingen, slippen, te water raken en ander onheil.

 

Met dit overzicht hopen we dat het duidelijk is wat nu het verschil is in WA en WA+. Bent u op zoek naar een autoverzekering? Bekijk dan eens ons overzicht van autoverzekeraars of bereken uw premie met onze autoverzekering vergelijker.

Autoverzekering vergelijken