Autoverzekering Leiden

Op zoek naar een geschikte autoverzekering voor in de omgeving van Leiden? De premies tussen verzekeraars kunnen aanzienlijk verschillen. Er zijn veel verschillende autoverzekeraars actief in de regio Leiden. Voorbeelden van goede goedkope verzekeraars  in Leiden zijn FBTO en Centraal Beheer Achmea. Om te kijken welke autoverzekering voor u het beste is kunt u het beste kijken in welke wijk u woont. Sommige plekken in Leiden zijn namelijk drukker dan andere plekken. De kans is groot dat, wanneer u vlakbij de Churchillaan woont, u een hogere premie betaalt dan iemand die bijvoorbeeld in de Stevenshof woont.

We hebben een vergelijking gedaan in diverse straten in alle wijken in de diverse districten van Leiden. De berekening geeft een indicatie van waar de premie het duurst is in Leiden. Voor de berekening van de autoverzekering is uitgegaan van de volgende gegevens:

  • 40 jaar oude bestuurder
  • 20 schadevrije jaren
  • Renault Clio uit 2016.
  • Verschillende soorten dekkingen.
  • Een vergelijking is gedaan bij drie verschillende verzekeraars

In welk district is de autoverzekering het duurst?

In Leiden is district Leiden-Noord het duurste om te wonen met betrekking tot de autoverzekering. Op de tweede plek komt het Morsdistrict, gevolgd door het Stationsdistrict en de Binnenstad. Het goedkoopste district is het Boerhavedistrict, Roodenburgerdistrict en het Merenwijkdistrict. Zie onderstaande grafiek voor de overige districten en de gemiddelde premie voor de autoverzekering.

In welke buurt is de autoverzekering in Leiden het duurst?

De autoverzekering premie is het duurst voor inwoners van de wijk de Kooi in Leiden. De autoverzekering premie ligt gemiddeld rond de €33 per maand. Na de Kooi zijn relatief dure buurten voor de autoverzekering D’oude Morsch, Hoge Mors, Acedemiewijk, Havenwijk Noord en de Camp (allen met premies + €30 per maand). De goedkoopste wijken in Leiden voor de autoverzekering zijn Zijlwijk-Noord, Zijlwijk-Zuid, Leedewijk-Zuid, Vogelwijk, Burgermeesterswijk en Professorenwijk-West. In deze wijken ligt de gemiddelde premie voor de autoverzekering rond de €25 per maand.

WA autoverzekering Leiden

De WA verzekering is de verplichte minimale dekking voor de autoverzekering en doorgaans de goedkoopste dekking. Deze dekking moet elke auto minimaal hebben voordat de auto überhaupt de weg op mag. Uit de berekeningen blijkt dat de duurste WA verzekering in de Kooi wordt afgesloten. Goedkopere wijken voor de WA verzekering in Leiden zijn Merenwijk-Centrum, Houtkwartier, Oostvliet, Gasthuiswijk, Haagweg (Noord en Zuid), Cronenstein, Professorenwijk (West en Oost), Zijlwijk (Noord en Zuid), Pesthuiswijk, Vogelwijk en Leedewijk-Zuid.

WA beperkt casco verzekering Leiden

De WA beperkt casco autoverzekering wordt ook wel de WA plus dekking genoemd. Deze verzekering dekt naast schade aan derden ook schade aan de eigen auto veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, diefstal, stormschade of aanrijdingen met dieren. De duurste WA+ verzekering in Leiden sluit je af in de Kooi. De goedkoopste wijken voor deze verzekering zijn de Rijndijkbuurt, Burgermeesterswijk, Professorenwijk-West, Waardeiland, Haagweg-Noord, Boshuizen, Oostvliet, Haagweg-Zuid, Pesthuiswijk, Houtkwartier, Vogelwijk, Zijlwijk-Zuid, Zijlwijk-Noord en Leedewijk-Zuid.

Allrisk autoverzekering Leiden

De allrisk autoverzekering wordt ook wel de WA volledig casco verzekering genoemd. Dit is de duurste en meest uitgebreide dekking. Deze dekking biedt naast schade aan derden ook schade aan de eigen auto (zelfs wanneer deze door eigen toedoen is veroorzaakt). De allrisk variant is het duurst in de buurt de Kooi. De goedkoopste allrisk verzekering is te verkrijgen in de Burgermeesterswijk, Professorenwijk-West, Waardeiland, Boshuizen, Vogelwijk, Zijlwijk-Zuid, Zijlwijk-Noord en Leedewijk-Zuid.

Gemiddelde prijs autoverzekering Leiden

Als we kijken naar de gemiddelde prijs van alle soorten dekkingen dan komen we tot de conclusie dat wanneer je in Leiden woont, je in de Kooi het duurste uit bent voor de autoverzekering. De prijzen verschillen tot wel 32% ten opzichte van de goedkoopste wijken in Leiden. Een verschil van 32% kan makkelijk oplopen tot €100 euro per jaar aan meer premie. Wanneer je verhuist binnen Leiden is het dus aan te raden om te kijken of de autoverzekering op jouw nieuwe adres duurder of goedkoper is.

Autoverzekering vergelijken

Om te weten hoe duur jouw autoverzekering is in Leiden dan kan je het beste een berekening maken door een vergelijking autoverzekering uit te voeren. Op deze manier krijg je gemakkelijk inzicht op de premie op de autoverzekering goedkoper kan. Zoals te zien is kunnen de verschillen binnen Leiden aanzienlijk oplopen. Een vergelijking is al gedaan binnen 3 minuten. De maandelijkse premie wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de waarde van de auto, leeftijd van de bestuurder, schadevrije jaren, gewenste dekking, het aantal kilometers en uiteraard dus de postcode van jouw adres. De premies van autoverzekeringen veranderen bijna dagelijks. Het loont daarom om nadat de contracttermijn van jouw autoverzekering is afgelopen om rond te kijken voor een nieuwe verzekering.

No-claim korting autoverzekering

Het kan zijn dat jij veel meer betaald voor de autoverzekering dan de autoverzekering prijzen weergegeven in dit artikel. Dit zal voor het grootste deel liggen aan het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd. Bij 20 schadevrije jaren zit men vaak hoog in de bonus-malus ladder. Hierdoor ontvangt de verzekerde veel no-claim korting. Wanneer iemand weinig schadevrije jaren heeft ontvangt deze persoon weinig no-claim korting en is de premie veel hoger. De verschillen kunnen soms wel tientallen tot honderden euro’s per maand zijn. Vooral jongeren betalen veel premie voor de autoverzekering. Premies van €150 tot €250 per maand zijn voor een jongere geen uitzondering. Vooral voor de groep beginnende bestuurders loont het om goed rond te kijken voor de meest goedkope premie. Er zit geen verschil in behandeling van no-claim korting per woonplaats. Dus in Leiden gelden dezelfde regels als in de rest van Nederland.

Wanneer overstappen van de autoverzekering in Leiden?

Veel Leienaren zullen Leiden niet verlaten. Echter zullen ze wel soms verhuizen binnen Leiden. Ook bij een verhuizing is de kans groot dat de premie voor de autoverzekering veranderd. Wanneer je bijvoorbeeld verhuist vanuit de Stevenshof naar de Kooi dan is de kans groot dat jouw premie voor de autoverzekering omhoog gaat. In zo’n geval is het raadzaam om na te gaan of de premie ergens anders niet goedkoper kan. Maar ook bij het verhuizen naar een “goedkopere” buurt kan een reden zijn om de autoverzekering te controleren. Er bestaan namelijk grote verschillen in premies tussen de verschillende verzekeraars.